Milliseid maitseid tunnevad keele eri piirkonnad?

Klõpsa maitsetel ja lohista need õigetesse keele piirkondadesse.

Millised järgmistest väidetest on tõesed, millised on väärad?

Klõpsa rippmenüül ja vali sobv vastus.

Nohuse nina korral ei tunne inimene hästi maitset.

Maitsmismeel teravneb vananedes.

Maitsmisnäsad on keelel ühtlaselt paigutatud, kõik keeleosad tunnevad maitseid ühtemoodi.

Maitse tajumiseks peab suuõõnde sattunud aine lahustuma süljes.

Mõru maitset tunneb meie maitsmismeel kõige paremini.

Maitsmiselundid paiknevad suuõõnes igal pool laiali, et inimene maitset paremini tajuks.

Mida suurem on kokkupuutepind keele ja toidu vahel, seda paremini inimene maitset eristab.

Maitsete eristamine toimub ajukoore vastavas piirkonnas.

Siltidel on toodud lõhnataju tekkimise etapid.

Lohista hiirega etapid ülevalt alla õigesse järjekorda, alustades lõhnast ja lõpetades lõhnatajuga.

lõhnataju
lahustunud lõhnaosakesed kontakteeruvad haisterakkudega
närviimpulsid liiguvad mööda haistenärve peaajju
sissehingamisel satuvad lõhnaosakesed koos õhuga ninaõõnde
haisterakkudes tekivad närviimpulsid
lõhnaosakesed lahustuvad limas
lõhn
lõhnade eristamine toimub peaaju vastavas piirkonnas

Vali vastuste pangast igasse lünka sobiv sõna: klõpsa sellel ja lohista lünka.

Vabasta hiire klahv alles siis, kui lünk on muutunud halliks.

Nahk on inimese .... Nahas paiknevad ..., mille abil tunneme kui ... või ... on meid ümbritsev keskkond, tunneme survet ja puudutust. Kui mingi ärritaja mõju muutub liiga tugevaks, siis tunneme .... Kompimistundlikkus ei ole igal pool ühesugune. Puudutus- ja survetundlikud on ..., ... ja ..., seal on vastavaid retseptoreid kõige rohkem. Temperatuuri ... reageerivad soojaretseptorid ning ... külmaretseptorid.

Vastuste pank